Secret Wars – A Csatavilágból jelentjük XXV.

A Mutánsvilág fináléja

2015. október 28. - The_Maniac

Továbbra is ezerrel dübörög a Titkos Háború, és persze a hozzá kapcsolódó mellékszálak is. Mint azt már korábban említettem, ezek többnyire közvetlenül nem kapcsolódnak az Újvilághoz vagy újvilági karakterekhez, így nem térek ki rájuk részletesebben, de azért egy-egy rövid bemutatót megejtek az új megjelenésekről a mai bejegyzésemben is, hogy ezzel is bővítsem a Csatavilággal kapcsolatos érdekességek és tudnivalók listáját. Természetesen most is nagyon érdekel a ti véleményetek is, szóval aki olvasta valamelyiket, vagy akár mindegyiket a felsorolt címek közül, az hajrá, ne fogja vissza magát!

Ha még emlékeztek, eredeti terveim szerint hetente jelentkeznék A Csatavilágból jelentjük aktuális összefoglalójával, mindig az adott héten megjelent kiadványokban látott, bemutatott vagy említett területek felvonultatásával és rövid elemzésével. Ám ahogy általában, ezúttal is inkább magukra a képregényekre koncentrálnék, nem az azokban szerepelt területekre, mert így talán könnyebben átlátható lesz az összefoglaló nektek is és nekem is. Azért persze Hickman-szintű részletességre most se számítsatok, de igyekszem összeszedni minden fontos infót, amit már tudhatunk. Kezdjük hát!

bw_1.jpg

HOUSE OF M #4

Mivel ezen a héten mindössze két új képregény jelent meg a Secret Wars mellékszálai közül, ezért nem olyan nagy elismerés, hogy ezúttal ezt a lezárást vártátok a legtöbben a múlt heti szavazás alapján bár valószínűleg egy erősebb mezőnyben is szép eredményt ért volna el, hiszen a House of M eredetije is nagy siker volt annak idején. Ami ezt az új változatot illeti, az előző fejezetben leginkább a váratlan fordulatokat dicsértem, amelyekből azonban ezúttal sajnos nem túl sokat kaptunk, pedig (legalábbis nekem) épp az volt a pláne a felújított Mutánsvilágban, hogy bármi megtörténhet benne, elrugaszkodva így az egykori, klasszikus eseménytől. Van itt nekünk egy nagy, mindent eldöntő csata, sok-sok karakter, családi viszály, akció dögivel… de a végkimenetel szerintem egész egyszerűen lehangoló és unalmas lett. Ez van.

Tudom jól, hogy négy szám alatt nem lehet megváltani a világot, és az már az elején világos volt, hogy egy rövidke minisorozat semmiképp sem múlhatja felül az eredeti House of M komplex, szerteágazó sztoriját, ám én azért ennél mégis többet vártam már csak azért is, mert nekem a második és harmadik fejezet bejöttek. Csalódás, de azért nem akkora, hogy egy egyszeri, gyors átolvasást ne érjen meg a sztori.

magneto.jpg

WHERE MONSTERS DWELL #5

Még egy ilyen két lábon járó szerencsétlenséget, mint ez a Fantomsas! Ahogy az már legutóbb is sejthető volt, a Where Monsters Dwell fináléja végül teljesen átment a férfi-nő ellentét, egész pontosan a Karl és Clementine közötti viszony leírásába, míg maguk a dinoszauruszok és egyéb rémségek végképp háttérbe szorultak. Nem is kapunk nagy, látványos akciójelenetet, helyette szinte az egész fejezetet Clementine monológja teszi ki, amelyből végre kiderül, miért is gyűlöli annyira Karlt. Jó, azért olykor „főhősünk” is meg-megszólal, de lássuk be, túl sok vizet nem zavar – még akkor sem, amikor végre elszánja magát, hogy na, majd most aztán ő megmutatja, mert jön egy újabb villámcsapás… majd a vicces, de egyben Karl számára szánalmas befejezés.

Ezzel ér tehát véget ez a különös hangulatú, de szerintem roppant szórakoztató minisorozat, amelynek tulajdonképpen semmi köze nincs a Titkos Háborúhoz, szóval a Secret Wars ismerete nélkül is bátran belevághattok, ha még eddig nem tettétek. Fiatalabb olvasóknak nem feltétlenül ajánlanám, és olyanoknak sem, akik izgalmas dínós jelenetek tucatjaira vágynak – nincs itt más, csak egy gyáva, öntelt pilóta, akit bitang módon megvezet egy ravasz nőszemély. Az egzotikus helyszín csupán körítés.

valley.jpg

Szegényes hét volt ez a Secret Wars szempontjából, de nincs ezen miért meglepődni: már javában pörögnek a vadonatúj Marvel-univerzum új sorozatai, a figyelem inkább azokra irányul, míg a Titkos Háború mellékszálai szinte teljesen elfogytak. Ami azt illeti, jövő héten nem is lesz semmi újdonság a Csatavilágból, úgyhogy elmarad az összefoglaló is, és persze így nyilván szavazni sem tudtok most… Folytatása következik (talán) két hét múlva!

Image hosted by servimg.com

A bejegyzés trackback címe:

https://ultimatemarvel.blog.hu/api/trackback/id/tr578027330

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása