Heti újdonságok újvilági jelenléttel – 2016. 3. hét

Az újvilági Reed tovább ármánykodik

2016. január 20. - The_Maniac

nebanner.jpg

Véget ért a hosszú várakozás: itt a vadonatúj Marvel-univerzum! Időközben végre lezárult a Secret Wars, melynek fináléja bemutatta az új világ (nem Újvilág, sajnos…) megszületését, amely hozott magával egy nagy rakás teljesen új és újrainduló sorozatot – néhánnyal már találkozhattatok egy-egy hosszabb-rövidebb bejegyzésemben is. Hogy pontosan hogyan fest az ezeknek otthont adó új realitás minden részletében, azt még nem tudhatjuk, de ha minden igaz, a klasszikus univerzum és az Újvilág összekeveréséből jött létre a Csatavilág pusztulását követően – bár a dolgok jelen állása szerint ez inkább csak a klasszikus univerzum, úgy 99%-ban, és talán 1%-ban Újvilág mindeddig összesen két karakterrel abból a világból…

Ez a két karakter, ahogy arról már korábban is beszámoltam több ízben, Miles Morales, az Újvilág Pókembere, valamint a gonosszá lett Reed Richards. Egy hős, egy gonosztevő – egyelőre ennyi, és nem több. A heti újdonságok bemutatójában továbbra is őket követem nyomon, csakis azokra a képregényekre koncentrálva, amelyekben legalább pár képkocka erejéig felbukkannak. Az olyan kiadványoknál azonban, ahol komolyabb szerepet kapnak, netalán főszerepet is, külön elemzéseket készítek majd, ahogy eddig is tettem az Újvilághoz vagy az újvilági karakterekhez szorosabban köthető címek esetében. Ennek fényében a vadonatúj Marvel-univerzum aktuális hetében újra Reed kerül a középpontba, még ha csupán vendégszereplőként is, a The New Avengers 5. számában. Katt tovább!

allnew.jpgTHE NEW AVENGERS #5

Utoljára a 2. számban foglalkoztam részletesebben az Új Bosszú Angyalaival, de akkor is csak azért, mert a sztori főgonosza az újvilági Reed Richards volt. Azóta sajnos sehol sem láthattuk őt (leszámítva az időrendben korábban játszódó Secret Wars befejezését, persze), a hősök mással voltak elfoglalva, de most végre visszatért – ám sajnos mindössze két, azaz kettő oldalon, úgyhogy nem érte volna meg külön, saját bejegyzést adnom ennek a kiadványnak véleményezéssel és miegymással. Jobb is: attól tartok, erre a fejezetre sem tudtam volna több Bosszúangyal-jelet adni, mint a legutóbbira. Bocs, de én továbbra sem tudok komolyan venni egy olyan csapatot, amelynek a Mókuslány is tagja.

Legalább Reed rövid szereplése többé-kevésbé hatásosra sikeredett, sőt még némi humort is csempésztek a jelenetébe, ugyanis vicces módon visszautalnak a karakter felszeletelésére a Secret Wars végén, és az se rossz, ahogy Reed azt elemezgeti, mennyire különbözik ez az univerzum attól, amihez ő szokott. De hogy hogyan élte túl a Csatavilágon történteket, vagy hogy miért és milyen módon keveredett végül ebbe az új realitásba… Nos, azt még mindig nem tudtuk meg. És vajon azzal tisztában van, hogy klasszikus alteregója lett a teljes világegyetem teremtője és fenntartója?

Erre a hétre ennyi, de továbbra is bátran írjatok hozzászólást, ha valamit kifelejtettem volna, hiszen rengeteg az új cím, és simán lehet, hogy valahol megbújt egy újvilági karakter, akit nem vettem észre! Bár úgy lenne…

A bejegyzés trackback címe:

https://ultimatemarvel.blog.hu/api/trackback/id/tr688288236

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása