Újvilági lapszemle – 2019. 19. hét

Szörnyek, idegenek és pelenkacsere

2019. május 09. - The_Maniac

jim02banner.png

Nem telhet el év úgy, hogy a Marvel ne indítson új korszakot több tucatnyi új és újrainduló címmel, visszatérő karakterekkel, illetve számtalan, betarthatatlannak tűnő ígérettel (amelyek nagy részét aztán valóban nem is tartják be). Ezúttal ennek a korszaknak ugyan nincs hivatalos neve, mégis a legtöbb helyen a „Fresh Start” jelzővel illették, szóval nevezzük mi is így. Már ismeritek a dörgést, ugye? Egy rakás 1. szám, amelyek új fejezetet nyitnak, és persze növelhetik az eladásokat…

Újvilági rajongóként sajnos ez a „friss kezdet” korántsem tűnik kecsegtetőnek. Az új Marvel-univerzumban ténykedő újvilági karakterek lassan mind mellékszereplőkké zsugorodtak, vagy eltűntek, vagy legrosszabb esetben elhunytak, magát az újjászületett Újvilágot pedig sehol senki nem használja. Nem lesz tehát könnyű olyan címeket gyűjtenem a lapszemléimben, amelyeknek még van bármiféle újvilági vonatkozásuk, de azért megpróbálom: e héten itt van például a The War of the Realms: Journey Into Mystery!

freshstart.png

THE WAR OF THE REALMS: JOURNEY INTO MYSTERY #2

Tartalom: Második felvonásához érkezett hőseink autós túrája keresztül az Egyesült Államokon, nyomukban mindenféle misztikus rémséggel, miközben a rájuk bízott csecsemőre, Thor kishúgára is vigyázniuk kell. Megtudjuk, hogy a háború istene, Árész ugyancsak a pöttöm babára pályázik, ráadásul bekapcsolóik a buliba pár Skrull is, szóval ez már valóban káosz a négyzeten… Ennyi veszedelem ellenére azonban ez mégiscsak egy könnyed, elsősorban humoros, mintsem komolyan vehető sztori, tehát aki szereti az ilyesmit, az hajrá, ne hagyja ki.

Újvilági vonatkozás: Az ifjú Pókember bizony elég szabadon értelmezi a „titkos személyazonosság” fogalmát, és nem elég, hogy újdonsült csapattársai előtt leveszi a maszkját, de még a Skrullok elleni küzdelemben sem veszi azt vissza… Hű, bátor húzás, és nem tudom, mit szólna ehhez Peter Parker, ha látná! Mindegy, ha már így alakult, kíváncsi vagyok, felfedi-e Kate Bishop előtt, hogy egykor az Újvilágban az ottani Kate Bishop volt az első komolyabb barátnője – már ha még emlékszik egyáltalán az újvilági múltjára, mert mostanában ebben sem lehetünk biztosak, annyira megkavarták Miles eredettörténetét…

Image hosted by servimg.com

A bejegyzés trackback címe:

https://ultimatemarvel.blog.hu/api/trackback/id/tr4714816272

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása