Újvilági lapszemle – 2019. 41. hét

Belső és külső küzdelem Vérontó hatalma ellen

2019. október 12. - The_Maniac

acmm03banner.png

Nem telhet el év úgy, hogy a Marvel ne indítson új korszakot több tucatnyi új és újrainduló címmel, visszatérő karakterekkel, illetve számtalan, betarthatatlannak tűnő ígérettel (amelyek nagy részét aztán valóban nem is tartják be). Ezúttal ennek a korszaknak ugyan nincs hivatalos neve, mégis a legtöbb helyen a „Fresh Start” jelzővel illették, szóval nevezzük mi is így. Már ismeritek a dörgést, ugye? Egy rakás 1. szám, amelyek új fejezetet nyitnak, és persze növelhetik az eladásokat…

Újvilági rajongóként sajnos ez a „friss kezdet” korántsem tűnik kecsegtetőnek. Az új Marvel-univerzumban ténykedő újvilági karakterek lassan mind mellékszereplőkké zsugorodtak, vagy eltűntek, vagy legrosszabb esetben elhunytak, magát az újjászületett Újvilágot pedig sehol senki nem használja. Nem lesz tehát könnyű olyan címeket gyűjtenem a lapszemléimben, amelyeknek még van bármiféle újvilági vonatkozásuk, de azért megpróbálom: e héten itt van például az Absolute Carnage: Miles Morales!

freshstart.png

ABSOLUTE CARNAGE: MILES MORALES #3

Tartalom: Amikor elindult ez a minisorozat, még nagyon lelkes voltam, de most, hogy véget ért, látom már, hogy sajnos ez sem tudott túlnőni a nagyobb sztorikhoz kapcsolódó mellékszálak legsúlyosabb hibáján – nevezetesen azon, hogy tulajdonképpen egy félkész történet hatását keltik magának az eseménynek az ismerete nélkül. Itt is ez a helyzet: mikor az utolsó oldalra értem, azt hittem, valamit kihagytam, mert mintha csak elvágták volna a cselekményt a közepén, és vége… illetve majd folytatása következik az Absolute Carnage számaiban. Sajnálatos, mert volt egy elég jól érthető nyitány, ám ahhoz képest a zárás teljesen hirtelen és váratlanul érkezik, továbbirányítva minket egy másik címhez. Nevezhetem-e ezt ezek után igazi befejezésnek? Nem hinném… Mindenesetre Miles végre újra ura önmagának, és már ő irányítja a szimbiótáját, nem pedig fordítva. Meglátjuk, elegendő lesz-e ez Vérontó szektája ellen.

Újvilági vonatkozás: A fejezet zömében immár Miles ismét szabad, hiszen sikeresen legyűrte az őt megszálló szimbiótát. Legvégül aztán mégis arra jut, hogy szüksége van egy szimbiótára a Vérontó elleni harcban, ám amikor hagyja, hogy megszállja őt egy, ez alkalommal már az ő kezében van a gyeplő, míg a testére csimpaszkodó lény engedelmesen teljesíti a parancsait. Reméljük, ez így is marad… Mivel J. Jonah Jameson és Silver Sable ezúttal is meglehetősen nagy részét teszik ki a felvonásnak, továbbá mert így, önmagában ez a minisorozat végül nem is bírt akkora jelentőséggel, mint gondoltam, ezért nem írtam kritikát, és maradt a lapszemle. Elnézést érte, de tényleg nem tudtam már többet kihozni ebből a témából.

A bejegyzés trackback címe:

https://ultimatemarvel.blog.hu/api/trackback/id/tr9415217368

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása