Secret Wars – A Csatavilágból jelentjük V.

Zombik, Szellemlovasok és egyéb rémségek

2015. június 14. - The_Maniac

Még mindig ezerrel dübörög a Titkos Háború, és persze a hozzá kapcsolódó mellékszálak is. A már bemutatott Ultimate End 2. számán kívül ezek közvetlenül nem kapcsolódnak az Újvilághoz vagy újvilági karakterekhez, így nem térek ki rájuk részletesebben, de azért egy-egy rövid bemutatót megejtek az új megjelenésekről a mai bejegyzésemben is, hogy ezzel is bővítsem a Csatavilággal kapcsolatos érdekességek és tudnivalók listáját. Természetesen most is nagyon érdekel a ti véleményetek is, szóval aki olvasta valamelyiket, vagy akár mindegyiket a felsorolt címek közül, az hajrá, ne fogja vissza magát!

Ha még emlékeztek, eredeti terveim szerint hetente jelentkeznék A Csatavilágból jelentjük aktuális összefoglalójával, mindig az adott héten megjelent kiadványokban látott, bemutatott vagy említett területek felvonultatásával és rövid elemzésével. Ám ahogy általában, ezúttal is inkább magukra a képregényekre koncentrálnék, nem az azokban szerepelt területekre, mert így talán könnyebben átlátható lesz az összefoglaló nektek is és nekem is. Azért persze Hickman-szintű részletességre most se számítsatok, de igyekszem összeszedni minden fontos infót, amit már tudhatunk. Kezdjük hát!

bw_1.jpg

1602: WITCH HUNTER ANGELA #1

A Secret Wars mellékszálainak egyik legnagyobb pozitívuma, hogy mindenféle műfaj képviseltetheti magát a Csatavilág különféle királyságaiban. Így például a héten indult 1602: Witch Hunter Angela a sötét fantasy stílusban villantott meglehetősen nagyot, legalábbis a kritikusokat és rajongókat túlnyomó többségben meggyőzte. A főszereplő, ahogy az a címből is sejthető, a Marvelnél még viszonylag új karakternek számító Angela, illetve az ő egyik alternatív változata.

A Jakab király Angliájában boszorkányvadászként ténykedő Angela feladata minden boszorkányfajzat kézre kerítése és elpusztítása – ezek a lények pedig gyakorlatilag a mutánsok itteni megfelelői. Ezzel tehát az 1602-es év Angliája is a Csatavilág mutánsgyűlölő területei közé sorolható, amelyek száma egyre csak nő. Ez nem meglepő persze, hiszen legutóbb megtudhattuk, hogy maga Fátum sem éppen mutánspárti, finoman szólva… Aki ezek alapján kedvet kap a képregényhez, ne habozzon! Engem ugyan kicsit eltántorított a szokatlan rajzstílus, de az tény, hogy az izgalmas és misztikus történet sokakat vonzhat, és még különösebb előismeret sem szükséges hozzá a Titkos Háborúról.

england.jpg

Jakab király Angliáját (9) északról az óceán, keletről Utopolis (12), délről K'un Lun (11) és a Kormányzóság (8), nyugatról pedig Fátum Völgye (6) határolják, de északon nincs messze tőle a Póksziget (7) sem. A boszorkányvadász Angela története júliusban folytatódik.

CAPTAIN MARVEL AND THE CAROL CORPS #1

A Marvelnél egyre inkább előretörnek a női hősök, ez sziklaszilárd tény. Ennek legfrissebb bizonyítékaként az A-Force után most itt egy újabb kizárólag nőkből álló csapat a Captain Marvel and the Carol Corps oldalain, főszerepben a címben is olvasható Marvel Kapitánnyal – egész pontosan egy alternatív változattal, hiszen az eredeti, klasszikus verzió épp csak most lépett a Csatavilágra a Secret Wars 3. számában.

A történet talán leginkább egy II. világháborús harci repülős sztorira emlékeztet, na persze kiegészítve a szuperképességekkel felruházott Marvel Kapitánnyal és a Csatavilág egyéb sajátosságaival, úgymint a fel-felbukkanó és beavatkozó Thor-osztaggal, valamint Fátum mindenek felett álló parancsaival. Ezek miatt nem árthat legalább alapszintű ismeret a Secret Wars cselekményéről, de azért persze önmagában is élvezhető a sztori, mely során Marvel Kapitány és csapata egyre inkább megkérdőjelezik a rájuk bízott küldetést, és a jelek szerint sötét összeesküvésbe keverednek. Engem megfogott, még ha nem is lett a kedvencem.

hala.jpg

A helyszínül szolgáló Hala-mezőt (28) északról a Háborús Zóna (22) és az óceán, keletről és délről a Lángok Völgye (25), nyugatról pedig a Hidra Birodalom (26) határolják. Folytatása következik júliusban.

GHOST RACERS #1

Aki eddig hiányolta a Szellemlovast a Csatavilágról, az most kap belőle rögtön ötöt is! Elstartolt a Ghost Racers című képregény, melynek főszereplői a korábbról jól ismert Szellemlovasok vadonatúj szerepben, a Doomstadtban (19) felállított kolosszeum gyilkos versenyének résztvevőiként (ahol ezek szerint nemcsak gladiátorok szoktak küzdeni egymással). Ezerrel pörögnek a járgányok, ezerrel pörög az akció, ezerrel pörögnek az események – mi kell még?

Aki szeretne tehát benevezni erre az elborult rémversenyre, az máris kezdjen neki az 1. számnak, és legeltesse a szemét a gyönyörű és véres akciójeleneteken! Mint írtam, a Szellemlovasok a főszereplők, de közülük is leginkább Robbie Reyesre koncentrál a cselekmény, szóval aki csípi az ő karakterét, az különösen jól jár. Természetesen a teljes élményhez elengedhetetlen némi előismeret a Csatavilágról és a Secret Wars történéseiről, vagy legalábbis a doomstadti arénáról, amellyel már több ízben is találkoztunk. Engem lehengerelt a Szellemlovasok versenye, csak ajánlani tudom nektek is.

doomstadt.jpg

A 2. szám megjelenése júliusban várható.

INFERNO #2

Úgy tippelem, az 1. szám alapján kábé már mindenki el tudta dönteni, mennyire jön be neki ez az új Inferno, és hogy vevő-e a folytatásra. Aki az, az nem fog csalódni, mert ezúttal még több démont, még több akciót és még több karaktert kapunk – köztük például egy óvodás korú Kábelt, valamint nagyobb szerep jut végre a Koboldkirálynőnek is. Ami pedig Árnyékkal történik, nos, az valóban minden képzeletet felülmúl! Engem azért továbbra sem kápráztat el ez a sorozat, de tény, hogy van benne valami, ami miatt csak átlapoztam ezt az új fejezetet is.

A 3. szám júliusban érkezik.

limbo.jpg

INHUMANS: ATTILAN RISING #2

Ha még emlékeztek, a múlt havi 1. szám nagyon kellemes meglepetés volt számomra, annak ellenére, hogy a Nememberek sosem tartoztak a kedvenc Marvel-karaktereim közé. Szerencsére a folytatásban sem csalódtam, és azt kell mondjam, ezúttal még a heti favoritom is ez lett, ami nem kis szó tekintve, hogy mennyi újdonság jelent meg ezen a héten. Tény, hogy továbbra is komoly előismeret kell a megértéséhez a Csatavilággal és a Titkos Háborúval kapcsolatban, főleg mert ezúttal más területre is eljutunk, de még így is bőven megéri belevágni, ha eddig nem tettétek meg! Már csak azt kéne eldöntenem, melyik oldalnak drukkoljak, mert Medúza úrnő alattvalói és az ellenállók között is akadnak szimpatikus karakterek…

Az új helyszínként felbukkanó Új-Marsot (13) északról Felsőbb Avalon (15), keletről a Város (21) és a Háborús Zóna (22), délről New Quack City (23), nyugatról pedig Arachnia (16) és a Furavilág (10) határolják. A következő fejezet júliusban jelenik majd meg.

mars.jpg

MARVEL ZOMBIES #1

Toronymagasan a Marvel Zombies 1. száma nyerte a múlt heti szavazást, és őszintén szólva ez nem is lepett meg. A zombisztorik még mindig elképesztő népszerűségnek örvendenek, legyen szó moziról, tévésorozatról vagy képregényekről, és a Marvel bolond lett volna nem kihasználni ezt egy újabb Marvel Zombies-címmel a Secret Wars alatt. Külön öröm, hogy az Újvilág rajongóihoz is közel állhatnak a Marvel-zombik, hiszen legelőször egy újvilági sorozatban, még anno az Ultimate Fantastic Four oldalain bukkantak fel. Mintha csak egy egész emberöltővel ezelőtt lett volna…

Kedvenc élőhalottjaink korábbi minisorozataikban már nemcsak a saját Földjüket, de a galaxist és más dimenziókat is meghódítottak, ám ehhez képest ezúttal jóval korlátozottabb a mozgásterük, hiszen a Csatavilág déli részére vannak szorítva, a Pajzs mögötti Holtföldekre. Egyetlen céljuk persze továbbra is az, hogy minden élőt felzabáljanak, azonban ennek érdekében előbb át kéne törniük a Pajzson. Rejtély, hogy a mindenható Fátum egyáltalán minek teremtette meg őket (talán idővel választ kapunk erre is), mindenesetre elrettentő büntetésként remekül működnek: aki szembeszáll Fátummal, az egy-kettőre a Pajzson találja magát a zombikkal hadakozva.

Főhősnőnk, Elsa Bloodstone is ilyen „csodás” körülmények között próbál helytállni, nem is rosszul: könyörtelenül gyilkolássza a zombik seregeit, egészen addig, amíg ő maga is bekerül a Holtföldek legmélyére. Innentől aztán már csak a túlélésért és a kijutásért küzd, ráadásul ott van még az a rejtélyes gyerek is… Izgalmas, nemde? Szerintem rendkívül szórakoztató kiadvánnyal van dolgunk, csak ajánlani tudom mindenkinek, bár bevallom, a zombikkal kapcsolatban egy kicsit én is elfogult vagyok. Előismeretnek a Csatavilágról pedig elég annyi, amennyit fentebb leírtam.

shield.jpg

A Holtföldeket (38) északról a Pajzs (41), keletről a Tökéletesség (39), nyugatról pedig az óceán határolják, de nyugaton nincs messze tőle Új-Xandar (40) sem. A folytatásra júliusban számíthatunk.

MRS. DEADPOOL AND THE HOWLING COMMANDOS #1

Megmondom őszintén, Deadpool felesége, Shiklah eddig nem igazán fogott meg engem. Jó, tény, hogy egy viszonylag új karakterről van szó, akinek még túl sok ideje nem is volt kibontakozni – de talán majd most, a Mrs. Deadpool and the Howling Commandos fejezeteiben! Azért bizonyára a Marvelnél is érezhették, hogy valami húzónév kell még a rémlady mellé, így feltételezem, nem véletlenül szerepel a címben Mrs. Deadpoolként, hiszen a kedves férjurára rengeteg (és egyre több) rajongó felkapja a fejét. Ezután adtak még hozzá néhány klasszikus szörnyeteget, és már kész is a vadonatúj képregény!

Hogy pontosan milyen stílusba soroljam ezt a címet, azzal viszont komoly bajban vagyok. Legyen horror a rémségek miatt? Vagy inkább afféle paródia a számtalan poént alapul véve? Vagy nemes egyszerűséggel akció-kaland? Akárhogy is, az biztos, hogy Deadpool eddig uralja a sztorit, még úgy is, hogy halott (ebben az alternatív realitásban maga Drakula végzett vele), tudniillik ő a történet narrátora és egyben legfőbb humorforrása. Szóval inkább mondanám ezt egyelőre egy Shiklah-Deadpool kalandnak, mintsem Shiklah első önálló történetének… Ettől persze még nem rossz, csak nekem valahogy kicsit furcsa. Meglátjuk, merre halad majd a továbbiakban, de legalább túl sok háttérinfó a Csatavilágról nem kell hozzá.

attilan.jpg

A helyszín a Szörnymetropolisz, amely Manhattan (20) alatt helyezkedik el. Manhattant egyébként négy fő részre oszthatjuk: Attilanra (20a), a klasszikus Marvel-univerzumra (20b), az Újvilágra (20c), valamint az alattuk elterülő Szörnymetropoliszra (20d). A következő számot júliusra időzítették.

SECRET WARS 2099 #2

Túl vagyunk az 1. számon, és máris robogunk tovább a Bosszú Angyalainak 2099-es változatával! A második fejezetben az itteni Oltalmazók is bekapcsolódnak a buliba, köztük a 2099-es Hulkkal, szóval akcióban most sem lesz hiány, de a Secret Wars nagy eseményéhez továbbra sincs sok köze. Mintha a terület határain kívül nem is létezne semmi más a karakterek számára. Ez persze nem baj, mert így ténylegesen önmagában lehet élvezni a sztorit, de gondoltam, jó, ha tudjátok, mire számítsatok.

Igazából ennyi: akinek tetszett a nyitány, az csapjon le erre is, a folytatás pedig júliusban jön majd.

2099_1.jpg

SECRET WARS JOURNAL #2

Ezen a héten sem maradtunk antológia nélkül, hiszen megjelent a Secret Wars Journal 2. száma újfent két történettel a Csatavilág két különböző pontjáról. Az elsőben, amely hangulatában valamivel lazább, Killville-ben tekinthetünk bele Misty Knight és Paladin egy akciójába. Ez elment, szép volt, jó volt, de semmi extra.

A második sztori helyszíne Bar Sinister, ahol a helyi főszakács, Matt Murdock és a begyűjtő Collektra tragikus szerelme bontakozik ki a szemünk előtt. Ez az abszurd alaphelyzet ellenére is jóval komorabb hangot üt meg, mint a másik kis szösszenet, a rajzstílus meg különösen… érdekes. Mindenesetre ez sem marad majd meg sokáig az emlékezetemben.

Tegyetek vele ti is egy próbát, aztán meglátjuk, mit hoz majd a júliusi 3. szám.

SPIDER-VERSE #2

Sajnos részemről nem sokat javult a Spider-Verse megítélése az 1. számhoz képest, pedig tényleg szeretném szeretni ezt a (mini)sorozatot. Komolyan. Az eredeti, nem is olyan régi esemény nagyon bejött, de ez az új… nem is tudom. Az, hogy továbbra sem kapcsolódik szinte semmilyen módon magához a Titkos Háborúhoz vagy a Csatavilághoz, mindenki döntse el maga, mennyire jó (tény, hogy így legalább önmagában is tökéletesen érthető, már ha valamennyire ismerjük a főszereplő Pókokat), de a rajzok például szerintem még mindig kritikán aluliak, bocsi. Mondjuk a sztoritól sem vagyok elájulva, bár legalább színre lépett végre a Noir Pókember is.

Emlékszem, hogy adós vagyok még nektek egy helyszínnel: némi utánajárást követően most már biztosan állíthatom, hogy a képregény Arachniában játszódik, amely megint csak egy újabb alternatív New York, ezúttal Norman Osborn polgármester vezetése alatt. Egyébként én most már ott tartok, hogy tényleg csupán Pók-Gwen miatt olvasom ezt a sztorit, mert az már biztos, hogy ő a Secret Wars utáni új Marvel-univerzumban is fontos szereplő marad

arachnia.jpg

Arachniát (16) északról és nyugatról a Furavilág (10), keletről az Új-Mars (13), délről pedig New Quack City (23) és Marville (17) határolják. A következő fejezet júliusban érkezik.

WEIRDWORLD #1

E heti utolsó képregényünk a Weirdworld, és ennél találóbb címet keresve sem adhattak volna neki, mert ez a sztori bizony rettentő fura. Minden fura benne. Maga a világ, a történet, a rajzok, a színek, tényleg minden – de nyugi, ez a sok furcsaság mind jól áll neki! Nem kell hozzá különösebb háttérismeret a Csatavilágról, nem kell hozzá előzményekről tudni, csak annyi, hogy kedveljük a fantasy műfajt, abból is a lehető legelborultabb fajtát, amely nélkülöz mindenféle tudományos magyarázatot, és már neki is kezdhetünk az 1. számnak!

Főhősünk, a barbár Arkon teljesen elveszve és eltévedve próbál hazajutni a Furavilág sűrűjéből, egyelőre nem sok sikerrel. Az ő szemén keresztül ismerkedünk meg ezzel a tébolyult területtel, ahol mindennaposak a hatalmas sárkányok, a futurisztikus fegyverekkel felvértezett ogre harcosok, a lávaemberek, valamint a víz alatti búvármajmok. És persze ki más is lehetne egy ilyen királyság bárónője, mint Morgan le Fay, a gonosz varázslónő? Huh! Nem semmi, igaz? Már a nyitányban jól belecsaptak a lecsóba, szóval ha meg tudjátok szokni a nem mindennapi rajzstílust és élénk színeket, akkor szerintem ne hagyjátok ki ezt a kis gyöngyszemet!

weirdworld.jpg

A Furavilágot (10) északról K'un Lun (11) és Utopolis (12), keletről Felsőbb Avalon (15) és az Új-Mars (13), délről Arachnia (16) és Marville (17), nyugatról pedig az óceán határolják. Ha minden igaz, még e hónapban jön a 2. szám.

Ez igen, rengeteg új kiadvány a héten! Nektek melyik volt közületek a nagy kedvenc? És a jövő heti kínálatból mit vártok a leginkább? Jön majd az Armor Wars és az Old Man Logan 2. száma, valamint kezdetét veszi a Runaways, a Squadron Sinister és a Thors!

A bejegyzés trackback címe:

https://ultimatemarvel.blog.hu/api/trackback/id/tr437539088

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

doggfather · http://dogg-n-roll.blog.hu/ 2015.06.15. 09:28:34

Na van dracula, hátha jön penge is...
süti beállítások módosítása