Secret Wars – A Csatavilágból jelentjük VIII.

A Vörös Koponya belépője

2015. július 04. - The_Maniac

Továbbra is ezerrel dübörög a Titkos Háború, és persze a hozzá kapcsolódó mellékszálak is. A már bemutatott Ultimate End 3. számán kívül ezek többnyire közvetlenül nem kapcsolódnak az Újvilághoz vagy újvilági karakterekhez, így nem térek ki rájuk részletesebben, de azért egy-egy rövid bemutatót megejtek az új megjelenésekről a mai bejegyzésemben is, hogy ezzel is bővítsem a Csatavilággal kapcsolatos érdekességek és tudnivalók listáját. Természetesen most is nagyon érdekel a ti véleményetek is, szóval aki olvasta valamelyiket, vagy akár mindegyiket a felsorolt címek közül, az hajrá, ne fogja vissza magát!

Ha még emlékeztek, eredeti terveim szerint hetente jelentkeznék A Csatavilágból jelentjük aktuális összefoglalójával, mindig az adott héten megjelent kiadványokban látott, bemutatott vagy említett területek felvonultatásával és rövid elemzésével. A fősorozat, a Secret Wars esetében így is fogok tenni, ám ahogy már megszokhattátok, a többi címnél inkább magukra a képregényekre koncentrálnék, nem az azokban szerepelt területekre, mert így talán könnyebben átlátható lesz az összefoglaló nektek is és nekem is. Azért persze Hickman-szintű részletességre most se számítsatok, de igyekszem összeszedni minden fontos infót, amit már tudhatunk. Kezdjük hát!

bw_1.jpg

SECRET WARS #4

Mivel a részletes bemutatón már túl vagyunk, most koncentráljunk csak a képregényben szerepet kapott területekre:

18. Agamotto Szeme

Legutóbb itt félbeszakadt a túlélők és Strange beszélgetése az elmúlt nyolc évet illetően, bár túl sok ideje nincs hőseinknek arra, hogy elmerüljenek a dumapartiban: hírt kapnak Thanosék tombolásáról, úgyhogy irány Utopolis…

agamotto.jpg

12. Utopolis

… ahol már javában folyik a véres összecsapás az Újvilágból érkezett mentőhajó gonosz utasai és a Thor-osztag között. Vajon mit szólna a helyi báró, Hüperion, ha látná mindezt?

utopolis.jpg

19. Doomstadt

Ha Hüperion nem is, Fátum tudomást szerez az egyre durvuló csatáról, és mivel ismerős arcokat is felfedez a tömegben, ő maga is közbelép. Nem is akárhogyan… Kegyetlenül megtorolja azt, aki szembeszáll vele, és kizárólag Strange varázslatának köszönhető, hogy végül nem hagyja ott a fogát mindenki. De vajon most hova kerültek hőseink és a gonosztevők…?

doomstadt.jpg

A-FORCE #2

A Marvel-hölgyek végre visszatértek! Szinte már egy örökkévalóságnak tűnt a várakozás a májusi 1. szám óta, amely számomra az egyik legkellemesebb meglepetés volt a Secret Wars mellékszálai közül. Milyen kár, hogy ez a cím is (sok mással együtt) megcsúszott, és így ez az új fejezet csak most, júliusban jelenhetett meg… Mindezért szerencsére kárpótol minket a továbbra is remek sztori és gyönyörű rajzok kettőse, úgyhogy fel a fejjel! Tovább mélyül az egyelőre néma és névtelen karakter rejtélye, miközben Árkádiát más területekre nyíló átjárók veszélyeztetik. Amazonnak sem kell több, átmegy az egyiken, és máris a Csatavilág egy másik, veszélyes királyságában találja magát… Mi lesz még itt?

Amazon és csupanő csapata egyébként most már biztosan jelen lesznek a Secret Wars utáni új Marvel-univerzumban is saját, önálló sorozatukban – ez bizonyára jó hír az A-Force hozzám hasonló rajongóinak! Ugyanakkor nem tudtam nem észrevenni pár külföldi fórumon, hogy páran már kicsit túlzásnak tartják a Marvelre mostanság jellemző politikai korrektséget, melyet a női és multikulti karakterek irányába mutatnak. Ez szűklátókörűség lenne? Nem tudom, engem a magam részéről az ilyesmi a legkevésbé sem zavar. A lényeg, hogy kapjunk egy élvezetes, jól megírt, szépen megrajzolt képregényt, nem?

aforce_small.jpg

A 3. szám megjelenésére sajnos legkorábban csak augusztusban számíthatunk az állandó csúszások miatt…

arcadia.jpg

FUTURE IMPERFECT #2

Íme egy újabb minisorozat, amely megjelenési csúszás áldozata lett: a Future Imperfect 2. száma az eredeti tervek szerint még múlt hónapban érkezett volna, ahogy az 1. szám, ám ehhez képest csak e héten vehettük kézbe. Sebaj, ettől még nem lett kevésbé látványos és izgalmas Maestro és a Lény harca, ráadásul meglepő fordulatokat is kapunk szép számmal, kezdve a Lény kilététől, Maestro Fátummal kapcsolatos tervén át egészen Layla Miller felbukkanásáig. Érdekes. Vajon Maestrónak lehet esélye a Csatavilág istene ellen?

Akárhogy is, az biztos, hogy Maestro a Secret Wars eseményeit követő új univerzumban is szerepet kap majd a Contest of Champions című sorozatban. A szakállas, zöld óriás tehát még jó ideig velünk marad!

contest_small.jpg

A következő fejezet elvileg még e hónapban megjelenik, de tudjátok, akár el is tolódhat…

dystopia.jpg

GIANT-SIZE LITTLE MARVEL: AVX #2

Vááááá, ismét itt vannak a minihősök, és ennek nagyon-nagyon örülök! Az 1. szám fergeteges humorával, ötletes megoldásaival és tréfás rajzaival azonnal levett a lábamról, és a múlt heti szavazás alapján titeket is. Szerencsére a folytatás semmit sem veszített a nyitány tempójából és humorából: folyamatosan pattognak a poénok, a szóviccek, az aranyos rajzok élénk színekkel, mialatt lassan világossá válik a két tábor közötti fő konfliktus is. Majdnem legurultam a székről például a kis Uatu esti lefekvésénél ellőtt poénon, vagy éppen az ikrek első napján új osztályukban. Simán ez lett a heti kedvencem, nem is kérdés!

Szomorú, hogy a következő számra egészen augusztusig kell várnunk…

marville.jpg

RED SKULL #1

Erre a hétre sem maradtunk 1. szám nélkül: megérkezett a vadonatúj Red Skull nyitánya, amely (ahogy a címéből is sejthető) a Vörös Koponyával foglalkozik. Illetve az ő hiányával, hiszen eltűnt, ezért szükség van egy csapatnyi „önkéntesre”, akik megkeresik, vagy legalábbis megbizonyosodnak arról, hogy már meghalt. A parancs ráadásul magától Fátumtól érkezik, aki nem nézné jó szemmel, ha a Koponya még életben lenne, tudniillik ő volt az egyik legkomolyabb ellene irányuló lázadás vezetője, sőt mára valóságos kultusz alakult ki a személye körül.

Ezzel az alapfelállással kezdődnek tehát főszereplőink – Elektró, Magneto, Holdkő, Lámpás Jack, Halálcsapás és a Tél Katonája – kalandjai a Vörös Koponya nyomában. Gyakorlatilag egy afféle új Mennydörgők áll össze belőlük Halálfej vezetése alatt, és hova máshova is mehetnének, mint a Pajzson túlra, a Holtföldekre, ahol utoljára látták a Koponyát. Mert zombikból sosem elég! Tisztességes, izgalmas, akciódús felvezetést kapunk tehát itt-ott megszórva egy kis fekete humorral és a hangulathoz illő rajzstílussal. Bevallom, tetszett, és várom a folytatást.

shield.jpg

Az első fejezetben megfordulunk Killville-ben (34), a Pajzsnál (41), a Lángok Völgyében (25), de persze a Holtföldek (38) a legfontosabb, központi helyszín. Legközelebb augusztusban találkozunk a Vörös Koponyával.

SECRET WARS JOURNAL #3

Hogy repül az idő… Már a 3. számánál jár ez az antológia, és ahogy már mind megszokhattuk, ezúttal is két rövid történetet kapunk az oldalain. Az első helyszíne valamiféle Óváros, ami egy vérbeli régi stílusú kriminek ad otthont Rozsomák itteni megfelelőjének főszereplésével. Nem sikerült megfejtenem, pontosan hol lehet ez az Óváros a Csatavilág térképén, de az igazsághoz hozzátartozik, hogy nem is erőltettem túl magam annak érdekében, hogy rájöjjek… Talán azért, mert maga a sztori sem fogott meg igazán.

A második történetben Zöldföldre, vagy legalábbis annak környékére látogatunk, a főszereplőnk pedig az itteni Sámson Doki, aki a Hulk-léttel küszködő pácienseivel próbál zöld ágra (bocs, nem hagyhattam ki!) vergődni. Több-kevesebb sikerrel. Szódával elment, de ez sem volt különösebben nagy durranás, legalábbis szerintem (bár elismerem, a „Keep calm and don’t smash” feliratú táblán jót derültem). A következő szám augusztusban várható.

X-TINCTION AGENDA #2

Ne aggódjatok, ezúttal sem maradunk X-Men nélkül, sőt kedvenc mutánsaink mindjárt két képregénnyel is jelentkeztek a héten! Az első ezek közül az X-Tinction Agenda második felvonása volt – és kábé nekem ugyanazt az élményt nyújtotta, mint az 1. szám. Ezúttal talán még több volt az akció, még több mutáns csatlakozott a buliba, még komolyabb volt a tét, és Rachel Grey bárónő most már még dühösebb a genoshaiakra. Én viszont még mindig nem tudom, hol helyezkedik el a Csatavilág térképén ez a bizonyos X-Topia, bár a történet szempontjából igazából édesmindegy, belátom.

Ha tetszett a nyitány, ezt se hagyjátok ki, augusztusban pedig folytatódik a küzdelem a túlélésért!

YEARS OF FUTURE PAST #2

És íme a másik X-cím, amit a héten kaptunk, és amit a múlt heti szavazás alapján már ti is nagyon vártatok: kis csúszással (eredetileg ennek a megjelenését is júniusra tervezték) megérkezett a Years of Future Past második fejezete! Az 1. számhoz képest egyre több túlélni próbáló, nyomorgó mutánst ismerünk meg ebből a sötét világból, de a hangsúly persze továbbra is a két fiatalon, Christinán és Cameronon van, akik együtt még érdekesebb karakterekké válnak, mint külön-külön – különösen amikor kettejük narrációját egyszerre, párhuzamosan olvassuk. Rengeteg párbeszéd útján merülhetünk el még jobban a történetben, miközben új, még halálosabb robotok is felbukkannak a Fátum-Őrök személyében. Az biztos, hogy nem áll jól a szénája szegény mutánsainknak…

A jelenlegi állás szerint a 3. szám már e hónapban megjelenhet – reméljük, így is lesz, és elkerülhetjük a további csúszásokat.

sentinels.jpg

Szép kis lista állt össze ezen a héten is, nem igaz? Pedig ez még semmi a jövő heti kínálathoz képest: olyan új címek indulnak, mint az 1872, az Age of Apocalypse, a Civil War és a Spider-Island, miközben folytatódik a Ghost Racers, az Inferno, a Master of Kung Fu, a Mrs. Deadpool and the Howling Commandos, a Runaways, a Secret Wars 2099, a Spider-Verse, a Squadron Sinister és a The Amazing Spider-Man: Renew Your Vows! Lesz miből válogatni, de nektek melyik a leginkább várós?

A bejegyzés trackback címe:

https://ultimatemarvel.blog.hu/api/trackback/id/tr237594902

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása