Újraindul a New Avengers is – egy újvilági szereplővel!

Újabb újvilági túlélő az új Marvel-univerzumban

2015. július 15. - The_Maniac

Lássuk be, az egykori Újvilág lakói eddig nem sok jóra számíthatnak a Secret Wars utáni új Marvel-univerzumban. Bár a Marvel fejeseinek ígérete szerint az új univerzum egyfajta keverék lesz a régi, klasszikus világ és az Újvilág között, az ez idáig beérkezett hírek egyelőre csak Miles Moralest, az Újvilág Pókemberét emelték ki mint biztos túlélőt, akinek több új sorozatban is lesz majd helye a vadonatúj realitásban. Ami viszont a többieket illeti, közülük a legtöbben a jelek szerint már most, a Csatavilágban sem léteznek, hiszen az Ultimate End oldalain is csak a másolataikat láthatjuk viszont. Felmerül tehát a kérdés: van még esélye bármely újvilági karakternek a túlélésre?

A válasz szerencsére egy határozott igen, ahogy az kiderült tegnap a Marvel októberi előzeteseiről közzétett listáról. Aki figyelemmel kíséri a Secret Wars fővonalának eseményeit, annak nyilván nem lesz meglepő, ki az a szereplő, aki még biztosan ott lesz az új univerzumban is. Ő is egy örök túlélő, egy igazi gonosz zseni, aki Miles mellett az egyetlen igazi újvilági karakter a Csatavilágban, azaz nem másolat, hiszen sikeresen átvészelte a Végső Ütközést is. Na, ki ő? Katt tovább, és lehull róla a lepel!

reed_1.jpg

Légy üdvözölve az új Marvel-univerzumban, Reed Richards!

Azok után, hogy a gonosztevővé lett Mr. Fantasztikus mentőhajójában túlélte a Végső Ütközést és megérkezett a Csatavilágba, gondolom, várható volt, hogy nem fog itt megállni, és ha törik, ha szakad, életben marad az új univerzum létrejöttéig is. Természetesen én nagyon örülök ennek a fejleménynek, hiszen rengeteg kiaknázatlan lehetőség van még egy őrült, megalomán Reedben – az pedig külön öröm, hogy a Marvel (vagy inkább a Disney…) a jövőben sem fogja teljesen elhanyagolni a Fantasztikus Négyes tagjait, hiába a háttérben zajló ellenségeskedés a Foxszal a mozifilmes jogok miatt. Igaz persze, hogy a gonosz Reed már nagy jóindulattal sem nevezhető a Fantasztikus Négyes tagjának…

És hogy hol láthatjuk majd Reedet? Nos, az előzetesek szerint első körben az ismét újrainduló New Avengers gonosztevője lesz. Bár róla konkrétan még nem tesznek említést a leírásban, az egyik borítón már ott vigyorog, mint a vadalma. Íme:

NEW AVENGERS #1-2

Írta: Al Ewing
Ceruzarajz és borító: Gerardo Sandoval
Alternatív borítók: Frank Cho és Simon Bisley

MINDEN MEGÚJULT. A SECRET WARS után örökre megváltozott a régi rend – és Bobby DaCosta, azaz Napfolt ott áll a változások középpontjában. Bemutatjuk az AVENGERS IDEA MECHANICS csapatát, egy szuper-tudományos, globális mentőalakulatot a holnap hőseivel… itt és most! Amerika nem kér belőlük! A S.H.I.E.L.D. nem tudja, mihez kezdjen velük! Ám a Föld nem élheti túl, ha nincsenek… az ÚJ BOSSZÚ ANGYALAI!

na1_small.jpg          na2_small.jpg

Hű, elég vészjóslóan néz ki Reed ezzel a vigyorral meg azzal az… izével a kezében, nem?

Ez az előzetes persze tengernyi egyéb kérdést vet fel. Vajon ott lesz az új univerzumban a klasszikus Reed Richards is, vagy ez a gonosz, újvilági változat lesz az egyetlen Reed? Csak az Új Bosszú Angyalaival akasztja majd össze a bajszát, vagy esetleg összefuthat majd a Miles-féle Bosszú Angyalaival is? Egyáltalán, mik a tervei vajon Reednek ebben a megváltozott, vadonatúj realitásban? És főleg: ha Miles és ő életben maradnak, lehetne szó még több újvilági karakterről is?

Az idő minden kérdésünkre választ ad majd, és az, hogy az előzetesekben és a borítókon egyelőre nem látni más újvilági szereplőket, még persze nem jelenti azt, hogy magukban a képregényekben nem bukkanhatnak majd fel itt-ott. Én mindenesetre igyekszem nyitva tartani a szememet, keresem az elhintett nyomokat és megjegyzéseket, és már annak is örülök, hogy kettőre nőtt az újvilági túlélők száma.

Ti mit gondoltok? Jó húzás lehet az újvilági Reed „beépítése” a Marvel-univerzumba?

Image hosted by servimg.com

A bejegyzés trackback címe:

https://ultimatemarvel.blog.hu/api/trackback/id/tr187629542

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Mad Mind 2015.07.16. 15:57:27

Baromság.
Ez már nem az, amit én megszerettem.
süti beállítások módosítása