Secret Wars – A Csatavilágból jelentjük XIII.

Apokalipszis, a Polgárháború és Thanos hete!

2015. augusztus 08. - The_Maniac

Továbbra is ezerrel dübörög a Titkos Háború, és persze a hozzá kapcsolódó mellékszálak is. A már bemutatott Ultimate End 4. számán kívül ezek többnyire közvetlenül nem kapcsolódnak az Újvilághoz vagy újvilági karakterekhez, így nem térek ki rájuk részletesebben, de azért egy-egy rövid bemutatót megejtek az új megjelenésekről a mai bejegyzésemben is, hogy ezzel is bővítsem a Csatavilággal kapcsolatos érdekességek és tudnivalók listáját. Természetesen most is nagyon érdekel a ti véleményetek is, szóval aki olvasta valamelyiket, vagy akár mindegyiket a felsorolt címek közül, az hajrá, ne fogja vissza magát!

Ha még emlékeztek, eredeti terveim szerint hetente jelentkeznék A Csatavilágból jelentjük aktuális összefoglalójával, mindig az adott héten megjelent kiadványokban látott, bemutatott vagy említett területek felvonultatásával és rövid elemzésével. Ám ahogy általában, ezúttal is inkább magukra a képregényekre koncentrálnék, nem az azokban szerepelt területekre, mert így talán könnyebben átlátható lesz az összefoglaló nektek is és nekem is. Azért persze Hickman-szintű részletességre most se számítsatok, de igyekszem összeszedni minden fontos infót, amit már tudhatunk. Kezdjük hát!

bw_1.jpg

AGE OF APOCALYPSE #2

Második fejezetéhez érkezett a héten Apokalipszis Kora, amelyet a remekül sikerült 1. szám után meglehetősen nagy várakozás övezett a rajongók körében. Én a magam részéről ezúttal sem csalódtam, hiszen hogy nem lehet egy olyan képregényt szeretni, amelyben a böhöm nagy izomkolosszus karaktereknek nagyobb a keze, mint a feje? Bizony, ez még mindig a '90-es évek stílusa, amennyi csak a csövön kifér! Az viszont tény, hogy a rengeteg háttérnarráció mostanra már kicsit zavaró lehet, és gyakran eltereli a figyelmünket a történésekről, de legalább a segítségével mindenki teljesen képbe kerülhet, beleértve azokat is, akik egyáltalán nem ismerik ezt a világot. Az utolsó oldal Apokalipszisről meg nekem poszterként is simán kikerülhetne a szobám falára!

A 3. szám elvileg még ebben a hónapban megérkezhet, még a rengeteg megjelenési csúszás ellenére is. Úgy legyen.

apocalypse.jpg

CIVIL WAR #2

Na, alakul ez, alakul! Bár én a nyitánnyal nem voltam maradéktalanul elégedett, nektek annál inkább bejöhetett, hiszen a múlt heti szavazás alapján ezt vártátok a legtöbben (a The Infinity Gauntlet 3. számával holtversenyben). Így a második fejezet után már én is értem a lelkesedést: ez az az alternatív Polgárháború, amit vártam! Igaz, hogy Tony, Steve és Peter mellett már túl sok idő nem jut a többiekre, de ezt el kell fogadni – ez csupán egyetlen minisorozat, nem egy esemény, amelyhez még további mellékszálak kapcsolódnak, mint az eredeti Civil War esetében. Itt ennyi karakterre van idő, de ők legalább remekül vannak felépítve, és a mellékszereplők sorsára is kapunk azért itt-ott érdekes utalásokat. Ami pedig a három főhőst illeti, egyre inkább megértjük a céljaikat és jellemüket, mindhármukkal együtt lehet érezni, és közben még izgalmas rejtélyeket is kapunk.

Mindez csodálatos rajzokkal is párosul, úgyhogy van itt minden, kérem szépen, amiért érdemes belevetnetek magatokat az új Polgárháborúba, ha még eddig nem tettétek meg. Ha továbbra is ilyen részletesen kidolgozott karaktereket és világbemutatást kapunk, akkor nekem már jöhet is a 3. szám (ami egyébként megjelenik még e hónapban – elvileg).

warzone.jpg

FUTURE IMPERFECT #4

Hű, jól belehúztak ezzel a minisorozattal! Alig két hete jelent meg a 3. szám, és tessék, már itt is a folytatás. Így, hogy már csak egyetlen felvonás van hátra az egészből, azt hiszem, kijelenthetem, hogy részemről ez tipikusan egy olyan sztori, amire évekkel később úgy fogok visszaemlékezni: „Meh.” Se nem túl jó, de nem is olyan borzalmas, és hacsak a fináléban nem kapunk valami eszeveszett, elképesztő fordulatot, lehet, hogy meg se marad nagyon az emlékezetemben. Hőseink ezúttal Norseheimbe utaznak (egy újabb terület, ami valamiért lemaradt a Csatavilág térképéről, szóval ne kérdezzétek, hol van…), hogy megszerezzék a Pusztítót, amellyel Maestro legyőzhetné Fátumot… és ennyi. Van közben sok párbeszéd, akció, szépen kidolgozott csatajelenetek és már-már karikatúrákra emlékeztető arckifejezések, de valahogy az egész olyan súlytalan. Pedig most még azt se mondhatom, hogy nem halad a cselekmény.

Ha valahogy jobban tudna érdekelni a Maestro melletti többi szereplő, talán le tudott volna kötni ez a fejezet pár percnél hosszabb időre is. Valami hiányzik, és nehéz lenne megfogalmaznom, mi. Kár érte, de azért a szeptemberben esedékes befejezésre természetesen még vevő vagyok.

GIANT-SIZE LITTLE MARVEL: AVX #3

Kedvenc minihőseink ismét egymásnak esnek, hogy magukhoz csábítsák az ikreket, mert ugye az ikrek királyak, minden csapatba kell egy pár! A 2. szám után most egy leheletnyit mintha visszavettek volna a tempóból, kevesebb humorlabdacs röpdösött az oldalakról, vagy lehet, hogy én voltam fáradtabb, és nem esett le mind, nem tudom. Azért nyugi, akadnak poénok szép számmal ezúttal is, mint például Galactus és Thanos itteni verzióinak felbukkanása, vagy épp a titokban mindkét csapatban játszó Rozsomák, szóval nagy baj nincs, összességében még mindig élvezetes kis sztori ez. A Bosszú Angyalai és az X-Men után pedig egy újabb Marvel-csapat is felbukkan a színen, akik nem is lehetnek mások, mint… pontosan, a Galaxis Őrzői! (Aki a Fantasztikus Négyesre gondolt, azt hamarosan meglátogatja a Nagy Egér egy fekete autóban, hogy elbeszélgessen vele.)

A következő és egyben befejező szám megjelenésére szeptemberben kerül sor. Vajon melyik csapat győzedelmeskedik a végén?

marville.jpg

GUARDIANS OF KNOWHERE #2

Hát, legalább nem kellett sokat várni az új fejezetre az 1. szám megjelenéséhez képest… és persze a rajzok is csodásak, de félek, ennél több pozitívumot nehezen tudnék összekaparni a Tudástér Őrzőinek legfrissebb kalandjáról. Sőt, igazából nem is az ő kalandjuk ez, hiszen a képregény nagy részében az új gonosztevő, Yotat van a középpontban, akinek még a múltját is megismerjük, de ettől számomra még nem lett érdekesebb karakter. Nagydarab, szinte legyőzhetetlen és bosszúszomjas – oké, ilyet már láttunk párat, úgyhogy jobb lenne inkább a hősökre koncentrálni. Ez sajnos nem történik meg, így ez a fejezet számomra tökéletesen érdektelen volt, hiába tömték tele jól akciójelenetekkel. Pedig nem indult annyira rosszul ez a minisorozat, de amit most kaptunk, az szerintem nagyon kevés.

A Guardians of Knowhere elég nehéz helyzetbe került, és valami igazán nagyot kellene villantania a még e hónapban esedékes folytatásban, ha nem akar végképp eltűnni a felejthető minisorozatok süllyesztőjében… Én azért még drukkolok neki, hátha összejön.

RED SKULL #2

Azta, elég gyorsan lemorzsolódtak a szereplők az 1. szám óta! Gyakorlatilag a frissen megjelent, e heti fejezetben a nyitányban megismert brigádból már csak Magnetót követhetjük nyomon, amint új, kényszerű társával, a Vörös Koponyával próbál életben maradni a Pajzson túl. Márpedig ha Magneto és a Vörös Koponya társulnak, abból túl sok jó nem sülhet ki, ezt sejthetitek. A Holtföldekről Új-Xandarba utaznak, ahol végre jobban szemügyre vehetjük a terület urát, Annihilust, miközben a Vörös Koponya sötét terveket szövöget arról, hogy végre átjusson a Pajzson – és ehhez épp Magnetóra van szüksége.

A furcsa pár kalandjai szeptemberben folytatódnak és érnek véget is egyben, és ha a finálé is hozza azt a szintet, mint az eddigi két szám, akkor nem lehet majd okunk panaszra, és egy rövid, de annál élvezetesebb sztorival leszünk gazdagabbak.

shield.jpg

SIEGE #2

Folytatódik a Pajzs ostroma! A nyitány alapján úgy tűnt, hogy egy igazán remek minisorozat vette kezdetét múlt hónapban a Siege személyében, és ami engem illet, a második fejezet után kicsit sem veszítettem a lelkesedésemből, sőt. Nagyon erősnek éreztem ezt a hetet több kiváló kiadvánnyal, és csakis ezért csúszott le a 2. szám arról, hogy a heti kedvencem legyen. A sztori tökéletesen kihasználja a Csatavilág adta lehetőségeket a legváratlanabb pillanatokban felbukkanó vendégszereplőkkel és olyan karakterekkel, akiknek eredetijét tényleg csak a legprofibb rajongók ismerhetik fel. A főhősnő, Abigail Brand közben egyre szimpatikusabb, ahogy megismerjük őt és a hatását a környezetére, valamint látjuk, milyen kemény és elszánt hölgy is valójában. Minden tiszteletet megérdemel. Az itt-ott felbukkanó kétoldalas jelenetek pedig egyszerűen gyönyörűek.

Van rá némi esély, hogy a 3. szám már e hónapban megjelenik, de ha csak szeptemberben, akkor is nagyon várom. Kíváncsi vagyok, hogyan folytatódik a Pajzs bukásának története.

shield.jpg

SPIDER-ISLAND #2

Lassan lehetetlen lesz követni, mely kiadványok megjelenése tolódott el az eredeti tervekhez képest – az e heti képregények közül például majdnem mindegyiké, köztük a Spider-Island 2. száma is, amelynek még múlt hónapban kellett volna kijönnie. Sebaj, most itt van végre a Póksziget újabb felvonása, amely követi a nyitány példáját, és folytatja Venom és rémséges serege, valamint a pókszörnyek csatáját. Ezúttal egy Manó-szérummal felturbózott Vasember is csatlakozik a bulihoz, az utolsó oldalon pedig ismerős, bár nem túl váratlan hős bukkan fel. Persze nem marad el a plusz történet Mayday Parkerrel sem, szóval gyakorlatilag ez alkalommal is két sztorit kapunk.

Jól elvoltam ezzel a fejezettel is, bár összességében még mindig nem érzem túl erősnek a történetet. Nem volt rossz, de egy Spider-Island címtől többet várnék. A 3. szám már e hónapban megérkezik, talán az lesz a nagy fordulópont, meglátjuk.

spiderisland.jpg

THE AMAZING SPIDER-MAN: RENEW YOUR VOWS #3

Egyelőre maradunk Pókembernél, méghozzá a The Amazing Spider-Man: Renew Your Vows legfrissebb fejezetével, amely a Pók-rajongók kedvence jelen pillanatban a Secret Wars mellékszálai közül. Nem csoda: a 2. szám után ez a felvonás is hozza a már megszokott minőséget mind sztoriban, mind rajzokban. A történetben maximálisan kihasználják a családapává lett Peter Parker adta lehetőségeket, aki ezúttal végre újra Pókemberként, ráadásul a fekete gúnyában üldözi a bűnt. De vajon mihez kezdhet egyedül egy olyan területen, ahol a szuperhősök gyakorlatilag halálra vannak ítélve? És ami még fontosabb: képes lesz egyensúlyozni a Pók-lét és a családja között? Annie pedig már nagyon belevetné magát az akcióba, úgyhogy valószínűleg csak idő kérdése, hogy megérkezzen egy kis Póklány is a színre…

Egy kicsit érdekesebb főgonosszal akár még a legjobb Pók-sztorik közé is bevonulhatna ez a minisorozat azok alapján, amiket eddig láttunk. Nem tökéletes, de rendkívül szórakoztató, és örömmel olvastam, hogy a 4. szám elvileg már e hónapban meg fog jelenni!

regency.jpg

THE INFINITY GAUNTLET #3

Mondjátok meg nekem, miért pont a legjobb sorozatok és minisorozatok késnek mindig a legtöbbet? A The Infinity Gauntlet 2. száma még júniusban jelent meg, és azóta várom tűkön ülve a folytatást, amely csak most, több mint egy hónap kihagyás után érkezett meg… Pedig milyen kiváló kis sztori is ez! Ha csak hajszál híján is, de ez lett a heti kedvencem, és a múlt heti szavazás alapján ti is nagyon vártátok már. Végre behatóbban is megismerjük Thanost, hiszen ezúttal az ő narrációja kíséri végig a fejezet nagy részét, és kiderül, mik a sötét tervei. A végső célja természetesen a Végtelenség Ékköveinek összegyűjtése, és ehhez még attól sem riad vissza, hogy barátként állítsa be magát Anwen és családja előtt. Közben több szerepet kap a legutóbb megismert Űrlord és Gamora, sőt Drax és Groot is bekapcsolódnak a történetbe.

De vajon mi történik majd Anwenékkel, ha Thanos sikerrel jár, és megszerzi az Ékköveket? Előfordulhat, hogy az igazi, a mentőhajón érkezett Thanos is megjelenik majd? Vagy az Őrült Titán végtelen hatalmával leigázza a teljes Csatavilágot? És ami a legfontosabb: ugye most nem kell megint ennyit várnunk majd a következő fejezetre?

xandar.jpg

Azta, ez a hét nem volt semmi, de biztosíthatlak titeket, hogy a következő még vadabb lesz, hiszen érkezik majd végre a Secret Wars 5. száma! Ezenkívül pedig tengernyi mellékszál is jön: újabb fejezettel fog jelentkezni az A-Force, a Ghost Racers, az Inhumans: Attilan Rising, a Korvac Saga, a Master of Kung Fu, a Mrs. Deadpool and the Howling Commandos, a Planet Hulk, a Secret Wars 2099, a Secret Wars: Battleworld, a Star-Lord and Kitty Pryde, valamint a Years of Future Past. Válogathattok kedvetekre!

A bejegyzés trackback címe:

https://ultimatemarvel.blog.hu/api/trackback/id/tr437686538

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása