Heti újdonságok újvilági jelenléttel – 2016. 24. hét

Nova és a Polgárháború

2016. június 19. - The_Maniac

nov8banner.jpg

Nincs megállás, hétről hétre ezerrel pörög és folyamatosan fejlődik a vadonatúj Marvel-univerzum. Elkezdődött már a legújabb gigaesemény, a Civil War II is, mely a Bosszú Angyalai és az egykori Újvilág Pókembere, Miles Morales révén minket is érint, még ha nem is olyan nagy mértékben. Egyelőre igen csekély újvilági vonatkozása van a történetnek és/vagy mellékszálainak, és amíg ez a helyzet nem változik, addig sok mást nem tudok kínálni, hiszen, mint tudjátok, a korai ígéretekkel ellentétben az új realitás korántsem a klasszikus univerzum és az Újvilág összekeveréséből jött létre – tudniillik a dolgok jelen állása szerint ez inkább csak a klasszikus univerzum, úgy 99%-ban, és talán 1%-ban Újvilág mindeddig összesen két karakterrel abból a világból…

Ez a két karakter, ahogy arról már korábban is beszámoltam több ízben, Miles Morales, az Újvilág Pókembere, valamint a gonosszá lett Reed Richards. Egy hős, egy gonosztevő – egyelőre ennyi, és nem több. A heti újdonságok bemutatójában továbbra is őket követem nyomon, csakis azokra a képregényekre koncentrálva, amelyekben legalább pár képkocka erejéig felbukkannak. Az olyan kiadványoknál azonban, ahol komolyabb szerepet kapnak, netalán főszerepet is, külön elemzéseket készítek majd, ahogy eddig is tettem az Újvilághoz vagy az újvilági karakterekhez szorosabban köthető címek esetében. Ennek fényében jöjjön tehát ez alkalommal Miles Morales és Sam Alexander a Nova 8. számában. Katt tovább!

allnew.jpgNOVA #8

A Bosszú Angyalai szép sorban, egytől egyig csatlakoznak a Civil War II cselekményéhez, és ez alól természetesen az ifjú Nova sem lehetett kivétel. Csapattársa és barátja, Miles Morales ugyan még a második Polgárháború előtti időket éli saját sorozatában, de itt, a Nova vendégszereplőjeként már ő is belekóstol a Marvel új gigaeseményébe – főként az 1. számban látott partiba. Sam és Miles együtt próbálnak boldogulni a rengeteg szuperhős között, és lám, egy buli a tapasztalatlan tiniknek lehet épp akkora kihívás, mint egy életre menő küzdelem az aktuális ellenséggel. A jelek szerint Nova valahogy most itt nemigen találja a helyét, és érdekes lehet, hogy hova fut majd ki ez az ő kis személyes válsága. Vajon megtalálja végre az apját szegény srác?

Amit kicsit furcsálltam, az a Sam és Miles közötti korkülönbség volt. Eddig úgy tudtam, ők kábé egyidősek, de itt mintha Miles tűnt volna magasabbnak és idősebbnek. Ugyanígy különös volt a fiatal Jean Grey, aki pedig még Milesnál is magasabb és idősebb lett, sőt: megemlít egy beszélgetést közte és Miles legjobb barátja, Ganke között, ami még az All-New X-Men újvilági sztorijában esett meg a Secret Wars előtt. Tehát… vagy ő is emlékszik az Újvilágra, ami nem lehetséges, vagy módosultak az emlékeik, de akkor annak az egésznek anno nem is kellett volna megtörténnie, vagy legalábbis biztos nem úgy, ahogy emlékeznek… Huh, rendkívül zavaros ez, és ez a kis párbeszéd is azt bizonyítja, hogy nagyon jó lenne végre valahol valakinek letisztáznia, ki mire és hogyan emlékszik az Újvilágból.

Nos, ennyi Újvilág és Civil War II jutott erre a hétre, a legközelebbi viszontlátásra!

A bejegyzés trackback címe:

https://ultimatemarvel.blog.hu/api/trackback/id/tr678822234

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása