Újvilági lapszemle – 2019. 10. hét

Összeroppan-e Miles a bűne súlya alatt?

2019. március 07. - The_Maniac

champs03banner.png

Nem telhet el év úgy, hogy a Marvel ne indítson új korszakot több tucatnyi új és újrainduló címmel, visszatérő karakterekkel, illetve számtalan, betarthatatlannak tűnő ígérettel (amelyek nagy részét aztán valóban nem is tartják be). Ezúttal ennek a korszaknak ugyan nincs hivatalos neve, mégis a legtöbb helyen a „Fresh Start” jelzővel illették, szóval nevezzük mi is így. Már ismeritek a dörgést, ugye? Egy rakás 1. szám, amelyek új fejezetet nyitnak, és persze növelhetik az eladásokat…

Újvilági rajongóként sajnos ez a „friss kezdet” korántsem tűnik kecsegtetőnek. Az új Marvel-univerzumban ténykedő újvilági karakterek lassan mind mellékszereplőkké zsugorodtak, vagy eltűntek, vagy legrosszabb esetben elhunytak, magát az újjászületett Újvilágot pedig sehol senki nem használja. Nem lesz tehát könnyű olyan címeket gyűjtenem a lapszemléimben, amelyeknek még van bármiféle újvilági vonatkozásuk, de azért megpróbálom: e héten itt van például a Champions!

freshstart.png

CHAMPIONS #3

Tartalom: A sztori ezúttal kicsit kitágul, mind a helyszínek, mind a szereplők számában, és többek között felbukkan például egy új gonosztevő is, akinek Sam Alexander kerül a célkeresztjébe. Ezenkívül láthatjuk edzés közben az újabb tagokat, színre lép egy ifjú mutáns, aki eddig inkább az X-Menhez volt kapcsolható, és persze Miles lelkiismeret-furdalása is tovább gyűrűzik, melynek következtében a Bajnokokat vezető Ms. Marvelnek már muszáj lépnie, hogy megtudja, mi bántja ennyire csapattársát. Kérdés, hogy Pókember elárulja-e neki sötét titkát, és ha igen, hogyan reagál majd Kamala az egészre – illetve hogy mit lép majd mindezek után Mephisto…

Újvilági vonatkozás: Miles ez alkalommal kissé háttérbe szorul az előző felvonáshoz képest, de természetesen azért nem feledkeztek meg róla. Továbbra is gyötri a bűntudat, és szinte lélekszaggatóan életszagú, ahogy átesik a tehetetlen düh, a mardosó gyász, majd a teljes kétségbeesés szakaszain, miközben rájön, hogy társai megmentésének egy másik, ártatlan élet volt az ára. A következő számban esedékes beszélgetése Kamalával valamelyest talán gyógyír lehet számára, már ha a lány reakciója nem épp ellentétes hatást vált majd ki belőle. Ja, és Bombázó, azaz Lana Baumgartner is látható ismét pár képkocka erejéig – igaz, a robbanékony kisasszonynak ezúttal sincs igazán számottevő szerepe.

Image hosted by servimg.com

A bejegyzés trackback címe:

https://ultimatemarvel.blog.hu/api/trackback/id/tr8514675644

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

within 2019.03.09. 00:05:48

újvilágrendért rajongóként
süti beállítások módosítása