Heti újdonságok újvilági jelenléttel – 2015. 47. hét

Ms. Marvel és a Bosszú Angyalai

2015. november 18. - The_Maniac

Véget ért a hosszú várakozás: itt a vadonatúj Marvel-univerzum! Ugyan a Secret Wars még javában zajlik, az új világ (nem Újvilág, sajnos…) megszületése nem várhatott tovább, így már el is indult pár azokból a teljesen új vagy újrainduló sorozatokból, amelyeknek a címeit folyamatosan fedik fel hónapok óta. Hogy pontosan hogyan fest az ezeknek otthont adó új realitás minden részletében, azt persze még nem tudhatjuk, de ha minden igaz, a klasszikus univerzum és az Újvilág összekeveréséből jött létre a Titkos Háború eseményeit követően – bár a dolgok jelen állása szerint ez inkább csak a klasszikus univerzum, úgy 99%-ban, és talán 1%-ban Újvilág mindeddig összesen két karakterrel abból a világból…

Ez a két karakter, ahogy arról már korábban is beszámoltam több ízben, Miles Morales, az Újvilág Pókembere, valamint a gonosszá lett Reed Richards. Egy hős, egy gonosztevő – egyelőre ennyi, és nem több. A heti újdonságok bemutatójában továbbra is őket követem nyomon, csakis azokra a képregényekre koncentrálva, amelyekben legalább pár képkocka erejéig felbukkannak. Az olyan kiadványoknál azonban, ahol komolyabb szerepet kapnak, netalán főszerepet is, külön elemzéseket készítek majd, ahogy eddig is tettem az Újvilághoz vagy az újvilági karakterekhez szorosabban köthető címek esetében. Ennek fényében a vadonatúj Marvel-univerzum aktuális hetében az újrainduló Ms. Marvel 1. száma kerül most középpontba. Katt tovább!

allnew.jpg

MS. MARVEL #1

Igazi mérföldkő Kamala Khan, azaz Ms. Marvel saját, önálló sorozatának nyitánya a Bosszú Angyalainak történetében, hiszen (ha nem számítjuk az új felállást bemutató májusi, ingyenes kiadványt) ez az első alkalom, hogy együtt, egy csapatként láthatjuk az All-New All-Different Avengers tagjait. Jelen vannak mind a heten: Ms. Marvel mellett Vasember, Vízió, Amerika Kapitány, Thor, Nova és persze az újvilági Pókember, Miles Morales, még ha csak összesen kettő képkockán is. De legalább van egy mondata! Micsoda kényeztetés, nem igaz?

Hogy ki vagy mi az a jókora patkányszörny, amivel küzdenek, arra nem derül fény, és talán nem is annyira lényeges a történet szempontjából. Ami fontos, hogy itt már mind együtt vannak, tehát időrendben a múlt heti All-New All-Different Avengers első fejezete után járunk. Egyébként nyilván számíthatunk még hasonló vendégszereplésekre Milestól a többi csapattársa címében is, amelyek a következők:

Invincible Iron Man
The Mighty Thor
The Vision
Sam Wilson: Captain America
Nova

Szóval ezekre lesz érdemes odafigyelnünk. Addig is, erre a hétre több újvilági szempontból érdekes képregénnyel nem szolgálhatok, úgyhogy zárom soraimat… illetve talán még csak annyit, hogy aki felfedezi Milest a szintén most újrainduló Spider-Woman 1. számában, az büszke lehet magára!

Image hosted by servimg.com

A bejegyzés trackback címe:

https://ultimatemarvel.blog.hu/api/trackback/id/tr988088552

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása