Secret Wars – A Csatavilágból jelentjük XI.

Űrlord Disney-dalokat énekel

2015. július 24. - The_Maniac

Továbbra is ezerrel dübörög a Titkos Háború, és persze a hozzá kapcsolódó mellékszálak is. Mint azt már korábban említettem, ezek többnyire közvetlenül nem kapcsolódnak az Újvilághoz vagy újvilági karakterekhez, így nem térek ki rájuk részletesebben, de azért egy-egy rövid bemutatót megejtek az új megjelenésekről a mai bejegyzésemben is, hogy ezzel is bővítsem a Csatavilággal kapcsolatos érdekességek és tudnivalók listáját. Természetesen most is nagyon érdekel a ti véleményetek is, szóval aki olvasta valamelyiket, vagy akár mindegyiket a felsorolt címek közül, az hajrá, ne fogja vissza magát!

Ha még emlékeztek, eredeti terveim szerint hetente jelentkeznék A Csatavilágból jelentjük aktuális összefoglalójával, mindig az adott héten megjelent kiadványokban látott, bemutatott vagy említett területek felvonultatásával és rövid elemzésével. Ám ahogy általában, ezúttal is inkább magukra a képregényekre koncentrálnék, nem az azokban szerepelt területekre, mert így talán könnyebben átlátható lesz az összefoglaló nektek és nekem is. Azért persze Hickman-szintű részletességre most se számítsatok, de igyekszem összeszedni minden fontos infót, amit már tudhatunk. Kezdjük hát!

bw_1.jpg

E IS FOR EXTINCTION #2

Az E is for Extinction továbbra is a Grant Morrison által jegyzett X-Men rajongóinak kedvez, ahogy az 1. szám is tette, ez nem is kérdés. Minden régi kedvenc visszatért, a hangulat és a rajzstílus továbbra is tökéletesen idézik fel a Morrison-korszakot, és úgy általában véve ez eddig tényleg egy korrekt kis minisorozat. Igaz, most majdnem az egész fejezetet a két X-Men közötti csatajelenet teszi ki, így a cselekmény nem sokat halad, de cserébe kapunk pár váratlan fordulatot (például a főbb szereplőket sem kímélik). Mindent egybevetve talán a nyitány erősebb volt, de biztosra vehetjük, hogy Bestia tengernyi alternatív változata legközelebb újból felpörgetik a dolgokat.

A folytatásra augusztusban számíthatunk.

mutopia.jpg

FUTURE IMPERFECT #3

Nocsak, úgy tűnik, ezúttal végre terv szerint alakult a Future Imperfect tervezett megjelenése, és valóban nem kellett egy hónapot se várnunk a legújabb fejezetre. A 2. szám óta csak három hét telt el, és már itt is van a legfrissebb felvonás, amelyben ez alkalommal javarészt a Maestro ellen lázadók akcióját láthatjuk. Azért ne aggódjatok, a vége felé felbukkan maga a zöld behemót is a Lénnyel az oldalán, immár egyazon célért szövetkezve: hogy Maestro megdönthesse Fátum hatalmát… Hogy aztán ez sikerül-e neki, az még a jövő zenéje (de valószínűleg nem, hiszen Fátumot mégiscsak Reednek kéne legyőznie, nem?).

Bár túl sokat nem halad a cselekmény, azért látványos és izgalmas számmal van dolgunk, és Maestro Fátum elleni tervei még az eddigieknél is érdekesebbnek bizonyulnak, úgyhogy kíváncsian várom az augusztusi folytatást.

dystopia.jpg

MARVEL ZOMBIES #2

Bár a képregény címe Marvel Zombies, így a második fejezetre már teljesen egyértelművé vált, hogy a minisorozat sztárja Elsa Bloodstone, nem pedig a húsevő élőhalottak. Már az 1. számban is remekül megírt karakter volt, mostanra meg végképp megkedveltem. Egyre inkább megismerjük a múltját, ami által könnyebb lesz azonosulni vele, miközben a kapcsolata is tovább mélyül a rejtélyes gyermekkel. Azért a rothadó, hörgő Marvel-karakterek kedvelői sem maradnak zombik nélkül, belőlük is akad jó pár, köztük néhány új fenyegetés is, szóval szerintem minden a helyén van egy remek horrorkalandhoz!

Megkockáztatom, hogy eddig ez az egyik legjobb minisorozat, amely Marvel Zombies címet kapott, és remélem, hogy az augusztusi 3. szám színvonala is hasonló lesz.

shield.jpg

OLD MAN LOGAN #3

Hajjaj, Old Man Logan, mihez kezdjek veled? Azt már a 2. számnál tisztáztuk, hogy ez a minisorozat nyilvánvalóan azt a célt szolgálja, hogy bevezesse az öreg Logan karakterét az új Marvel-univerzumba, valamint hogy azok is megismerjék őt, akik nem olvasták annak idején az első sztoriját. Nincs is ezzel semmi baj, csak éppen a jelek szerint Logan karaktere mellett már magára a történetre nemigen maradt idő… Most már nemhogy nem halad a cselekmény semerre, de nem is igen van cselekmény azon kívül, hogy szerencsétlen hősünket a Csatavilág egyik területéről a másikba dobálják. Egy kis idő Apokalipszis Birodalmában, aztán egy kicsi Technopolisban, végül a Holtföldeken, de sehol nem történik semmi érdemleges vagy összekötő esemény…

Ugyan a múlt heti szavazás alapján egyértelműen ezt vártátok a legtöbben, én mégis azt javaslom az öreg Logan rajongóinak, hogy inkább az új sorozatára készüljenek, amely a Secret Wars után esedékes, és ugyancsak Old Man Logan címmel érkezik majd. Sőt, ha ez sem lenne elég, ősz bozontú kedvencük még a vadonatúj Extraordinary X-Men számaiban is helyet fog kapni az ottani X-Men tagjaként, szóval lesz még öreg Loganből annyi, amennyi a csövön kifér!

old-man-logan_small.jpg          extraordinary-x-men_small.jpg

Várjunk csak… Az ott Miles lenne Logan mögött az Old Man Logan 1. számának borítóján…?

technopolis.jpg

STAR-LORD AND KITTY PRYDE #1

Na, erről van szó! Végre egy mellékszál, amely tényleg szoros kapcsolatban áll a Secret Wars fővonalával, ugyanis a főhőse maga az igazi, eredeti Űrlord, azaz Peter Quill, aki a klasszikus univerzumból érkezett mentőhajóról került a Csatavilág sűrűjébe. Ennélfogva elengedhetetlen a nyitány teljes megértéséhez legalább a Secret Wars 4. számának ismerete, amelyben Strange épp az utolsó pillanatban teleportálta el Petert – pont Manhattan kellős közepébe. Milyen kár, hogy ez a kis gyöngyszem nem jelenhetett meg már múlt hónapban, ahogy azt eredetileg tervezték…

Űrlord tehát él és virul, és megpróbálja a legtöbbet kihozni ebből a számára ismeretlen világból, amikor énekesnek áll az Inhumans: Attilan Rising számaiból ismert Csendszobában. Történetünk kezdetekor még nem szabadult el a káosz a klubban Fekete Villám és Medúza (nem)emberei között, úgyhogy Peter békésen, bár szomorúan tengeti a napjait, és Disney-dalokat énekelget a nagyérdeműnek (hiszen a Csatavilágban nem ismerik ezeket a dalokat). Természetesen a régi világból leginkább nagy szerelme, Kitty Pryde hiányzik neki, ám az ő felbukkanására sem kell sokat várni – csak épp ez nem az a Kitty, akit Peter ismer és szeret…

Félretéve most azt, hogy milyen kapcsolatban áll a Marvel és a Disney, ez a képregény eddig sztorijában és rajzstílusában egyaránt egy Disney-rajzfilmre emlékeztet (amit nyilván A kis hableány jól ismert dalszövege csak tovább erősít). Rengeteg humor, élénk színek, izgalmak és persze érzelmek kavarognak minden oldalon, amelyek itt-ott leginkább az Aladdin vagy az Aranyhaj és a nagy gubanc szereplőit juttatták eszembe. Kövezzetek meg, de ez annyira bejött a bennem lakozó gyereknek, hogy ez lett a heti kedvencem. Kiváló szórakozás szinte minden korosztálynak!

attilan.jpg

A helyszínül szolgáló Manhattan (20) királysága már nem ismeretlen számunkra, és már csak azért is érdekes, hogy itt játszódik a történet, mert ezen a területen van a legnagyobb esélye annak, hogy Peter összefut egy ismerős, klasszikus karakterrel (illetve annak másolatával). Akárhogy is, a 2. szám augusztusnál hamarabb biztosan nem érkezik, nagy bánatomra – de azt már legalább tudjuk, hogy Űrlord a Secret Wars után is velünk marad, és úgy tűnik, szólóban fogja nyomni az újonnan induló Star-Lord oldalain.

01_2.jpg

WEIRDWORLD #2

Miért pont azoknak a kiadványoknak a megjelenése csúszik a legtöbbet, amelyek a legjobbak? A Weirdworld 1. száma egyaránt lenyűgözte a kritikusokat és a rajongókat is a maga egyedi, különleges hangulatával, erre a múlt hónapra beígért folytatás csak most jelenik meg… Szégyen és gyalázat, pedig ez is milyen remek lett! Számomra még mindig elképesztő, hogy adva van egy főszereplő, aki ízig-vérig barbár, és nem szuperhős, mégis megállja a helyét a Secret Wars forgatagában, nem is akárhogy! Ezúttal is tömve van a fejezet véres akciójelenetekkel, még a fantasy műfajhoz képest is teljesen elborult teremtményekkel, valamint meglepő fordulatokkal, melyek során Arkon új szövetségesre lel. Egyre kevesebb esélyt látok rá, hogy szerencsétlen valaha hazajuthat – de persze hogy is várhatnánk happy endet egy ilyen sztoritól?

Erősen ajánlom ezt a még mindig kiemelkedő minisorozatot minden bátrabb és kalandozó lelkületű rajongónak, a harmadik fejezetet viszont csak augusztusban várhatjuk…

weirdworld.jpg

Remélem, mindenki talált kedvére valót az e heti kínálatban, és jövő héten ismét velem tartotok, amikor is megjelenik majd a 1602: Witch Hunter Angela, az Age of Ultron vs. Marvel Zombies, a M.O.D.O.K. Assassin, a Thors, valamint az X-Men '92 soron következő fejezete. Nektek melyik lesz a nyerő?

Image hosted by servimg.com

A bejegyzés trackback címe:

https://ultimatemarvel.blog.hu/api/trackback/id/tr397649078

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása